Oua de Paste vopsite cu coji de ceapa

de tiby in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2014 | 6001 vizualizari

 

O reteta veche si traditionala de vopsirea pentru ouale de Paste !

 

INGREDIENTE

  • 20 oua
  • coji uscate de ceapa rosie
  • coji uscate de ceapa galbena
  • 3 linguri otet
  • sare
  • o bucatica de slaninuta
  • ciorap dama
  • verdeata (trifoi, papadie, coada soricelului, etc)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de Paste vopsite cu coji de ceapa:

Se spala bine ouale sub jet de apa rece.

Intr-o oala, se pregateste apa cu cele 3 linguri de otet si putina sare apoi se introduc cojile de ceapa rosie si galbena (daca dorim o culoare mai deschisa, punem mai multe coji de ceapa galbena).

Intre timp pregatim si decorarea oualor. Pe fiecare ou se pun cate 2-3 frunzulite de verdeata si se introduc in ciorap care apoi se leaga strans cu ata.

Dupa ce am terminat de decorat ouale, se pune apa cu cojile de ceapa la fiert si se introduc pe rand ouale si se lasa sa fiarba 10-12 minute dupa care se opreste focul si se mai lasa 5-10 minute sa stea pentru a se colora bine.

Se scot din apa, se desfac din ciorap si se lasa putin sa se raceasca si apoi se ung cu o bucatica mica de slaninuta pentru a se obtine un luciu frumos.

 

TIPS-URI

1

se aseaza intr-un cosulet cu verdeata

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de Paste vopsite cu coji de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

ilinca_rox 1

02.05.2014, 18:31

cred ca la anul o sa incerc metoda asta ca nu au iesit foarte grozave cele pregatite anul acesta

MIUTA 1

03.05.2014, 19:41

Ce faine sunt

miki_a 1

14.03.2016, 11:20

La multi ani!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Oua rosii